Skip to Content

Factoringadviseurs

 Wil je uw openstaande facturen te gelde maken? Dat kan op twee manieren.  Ofwel door middel van factoring ofwel via een Debt Sale transactie. Je vindt hierover alles terug op deze website.

Factoring

Factoring is een populair alternatief voor financiering voor ondernemers en bedrijven. Factoring is het verkopen van je facturen aan een factoringmaatschappij. Zij betalen in regel binnen 24 uur het bedrag uit, waardoor het erg geschikt is voor de KMO.  Meestal, maar niet altijd,  worden bij factoring het beheer en het risico op niet-betaling door de klant mee overgenomen door de factoringmaatschappij

Meer details

Debt Sale

Als u uw debiteurenportefeuille wilt opschonen en daarbij uw organisatie niet teveel wil belasten met het intensieve proces om vervallen facturen betaald te krijgen, dan is Debt Sale wellicht een serieuze optie voor u. ‘Debt sale’ betekent letterlijk ‘schulden verkoop’. Anders dan bij factoring gaat het uitsluitend over de overdracht van achterstallige facturen. Debt Sale is bijgevolg een alternatief voor een incassokantoor of Gerechtsdeurwaarder.  

Meer details

Nextfactor is een gespecialiseerd adviesbureau dat zich uitsluitend bezig houdt met het uitwerken van de beste oplossing voor ondernemingen die op zoek zijn naar een financiering van hun uitstaande facturen. Nextfactor werkt hiervoor met verschillende binnen- en buitenlandse maatschappijen die allen actief zijn in België of Nederland. Daarnaast zal Nextfactor haar klant begeleiden in het opstartproces en assisteren bij het verdere verloop van een factoring- of debt sale overeenkomst.

Partners

Een selectie