Skip to Content

Nieuws

We nemen je graag mee in de boeiende weg die we reeds hebben afgelegd 


September 2024 - Commercialisatie Factoring

De opdracht als factoringadviseur loopt als een trein.  Uitsluitend via mond om mond reclame hebben al heel wat bedrijven de weg gevonden naar Nextfactor en via hen een factoringovereenkomst afgesloten.  Een nieuwe website die zich meer richt op de KMO/MKB wordt gelanceerd.


Juni 2024 - Onafhankelijk Factoringadviseur

Sedert Mei 2023 werkt Nextfactor als factoringadviseur voor Belgische ondernemingen. Hiervoor heeft Nextfactor een samenwerking met meerdere maatschappijen opgezet. Elke factoringmaatschappij heeft haar voorkeuren en beperkingen, en het is aan Nextfactor om de beste oplossing voor haar klant uit te zoeken. Deze dienstverlening wordt volledig betaald door de factoringmaatschappijen waarmee Nextfactor samenwerkt.  De belangrijkste doelstelling is dat een bedrijf tevreden is over de geleverde factoringdiensten en dankzij de factorfinanciering verder kan doorgroeien.  Hierbij waken wij er ook over dat de prijsstelling correct is. Om dit te realiseren hanteren we een persoonlijke benadering en willen wij uw bedrijf vooraf goed leren kennen. 


Maart 2024 - Nieuw incassocontract voor België en Nederland.

Nextfactor sluit zowel voor België als Nederland een contract voor het incasseren van bedrijfskredieten aan het MKB/KMO. Deze internationale kredietverstrekker heeft aan Nextfactor  gevraagd vanaf het moment dat de lening is opgezegd het incassobeheer over te nemen. Hierbij werd ook verzocht te waken voor het onnodig stapelen van kosten.


Mei 2023 – Start met Factoring

Nextfactor wordt agent voor een Nederlandse factoringmaatschappij die in België actief wil worden. Bijgevolg hebben wij vanaf nu niet enkel voor achterstallige facturen, maar voor alle uitgeschreven en openstaande facturen een financieringsoplossing. In België domineren de banken deze activiteit nog steeds terwijl in het buitenland en vooral Nederland er reeds jaren vele succesvolle Fintechs als factormaatschappij actief zijn. 


September 2022 – NextFactor is gevraagd als debt sale broker voor B2C portefeuilles.

NextFactor richt zich vooral op B2B vorderingen. Steeds vaker wordt zij ook uitgenodigd voor grote B2C tenders (portefeuille met consumentenvorderingen). NextFactor is gevraagd tenders te organiseren om Nederlandse en Belgische B2C vorderingen te verkopen aan internationale spelers.


Juli 2022 – NextFactor koopt een portefeuille van opgezegde bedrijfsleningen

Een internationale opererende Bank kiest voor NextFactor voor haar vorderingen in de Benelux. Een eerste grote "debt sale" van 1500 bedrijfsleningen wordt gerealiseerd. NextFactor is hier zeer tevreden mee. Het zet ons bedrijf in een keer goed op de kaart aldus directeur en mede oprichter Peter Hendrix. 


Maart 2022 – Nextfactor vindt aansluiting met Scandinavische bank als investeerder

Niet alleen koopt NextFactor individuele vorderingen, steeds vaker wordt zij uitgenodigd voor grote Debt Sale - tenders. Om deze investering te kunnen blijven doen is aansluiting gezocht met een Zweedse bank zonder footprint in de Benelux maar toch elders actief in debt sale.


Februari 2022 – NextFactor sluit 2 nieuwe klanten aan en faciliteert inning buiten de Benelux

Zowel in Nederland als in België starten 2 klanten met het verkopen van haar achterstallige debiteuren op regelmatige basis. Tevens faciliteert NextFactor ook dat vervallen vorderingen op buitenlandse debiteuren de juiste aandacht krijgen.


Oktober 2021 - NextFactor koopt en geeft advies

De vraag voor NextFactor blijkt groot als het gaat om credit management advies. NextFactor geeft advies over het verkopen of het incasseren van vorderingen. Wij trekken dat breder zegt Peter Hendrix. Het begint met problemen in kaart brengen, oplossingen aandragen en vervolgens uitvoeren.

Nextfactor koopt dus niet alleen, Nextfactor geeft ook advies.


September 2021 - NextFactor sluit haar eerste klanten aan in België

NextFactor sluit een groothandel in de modebranche aan en waarmee ze een bestaande factoringovereenkomst prima aanvult. Facturen die niet meer gefinancierd worden door de factormaatschappij vanwege te oud worden door ons overgenomen. Echt “Next”Factor dus.  Er was veel te winnen als het gaat om het credit management proces en cashflow verbetering. NextFactor zorgde voor een flinke opschoning.


Juli 2021 - Nieuwe website NextFactor en partnerkeuze software

Nieuwe website wordt gelanceerd en NextFactor kiest voor Collect Online voor haar credit management software. De software wordt white labelled aangepast voor specifieke NextFactor wensen.


Mei 2021 - Oprichting Nextfactor

Peter Hendrix en Richard Struijk richten een nieuw bedrijf op gespecialiseerd in het aankopen en beheren van B2B vorderingen (facturen en leningen). Nextfactor richt zich op de bedrijven in de Benelux.